Päätös- ja sopimuspohjat

Lupapisteen oma päätöksenteko (PATE) edellyttää päätös- ja sopimuspohjien laatimista pääkäyttäjäasetuksissa. Välilehden oikeasta ylänurkasta löytyy ”Asetukset”-painike, jota klikkaamalla päästään määrittämään päätöspohjiin seuraavat tiedot:

• päätöspäivästä automaattisesti laskettavat päivät,
  • käytössä olevat päätöstiedot,
  • lautakunnan/jaoston/tmv. päätöksiin liittyvät tiedot,
  • päättäjänimikkeet
  • lupaehtosuunnitelmat,
  • katselmukset.

Huomaathan, että asetukset tulee määritellä erikseen kullekin päätöspohjatyypille! Eli katsothan asetukset kuntoon poikkeuslupien päätöspohjille, rakennusvalvonnan päätöspohjille ja työnjohtajapäätöksille.

Asetuksista löytyvän ”Lautakunnan/jaoston/tmv. päätöksiin liittyvät tiedot” -otsikon alla olevat tiedot (muutoksenhakuaika ja nimi) tulostuvat päätökselle vain, jos päätöksen antajana on lautakunta. Nämä ovat kuitenkin pakollisia tietoja, joten täytäthän kentät siitä huolimatta vaikka lautakuntapäätöksiä ei tehtäisikään.

"Määritä kaikki käytössä olevat päättäjät"-otsikon alla voidaan määrittää "päättäjät"-arvolista, jolla voi asettaa asetuksiin kiinteät päättäjä-arvot. Asetetut arvot näyttäytyvät päätöstä tehdessä pudotusvalikkona.

Kun halutut päättäjänimikkeet on asetettu listalle, täytyy ne vielä valita halutuille päätöspohjille mukaan.

1. Valitse haluttu päätöspohja listalta

2. Mene päätöspohjan loppuun ja valitse halutut päättäjänimikkeet

Kun asetukset on tehty, päästään uusi päätöspohja lisäämään ”Lisää päätöspohja” -painikkeesta. Laaditut päätöspohjat ovat muokattavissa, kopioitavissa ja poistettavissa taulukon oikean reunan painikkeista.

Päätöspohjille on mahdollista asettaa manuaalisesti otsikko ja alaotsikko sekä muokata päivämäärälaskennan asetuksia päätöspohjakohtaisesti. Tämä mahdollistaa päätöspohjien luomisen erilaisille lupatyypeille.

Päätöspohjalle asetettu otsikko sekä alaotsikko näkyvät itse päätösdokumentilla alla olevan esimerkkikuvan mukaisesti:

Päätöspohjalle määritellään yllä mainittujen tietojen lisäksi muutkin halutut tiedot ja viimeistellään pohjan luominen klikkaamalla oikeasta ylänurkasta löytyvää ”Julkaise”-painiketta.

Sivun alareunasta löytyy Fraasipankki, johon on mahdollista luoda fraaseja päätöksenteon tueksi. Fraaseja lisätään klikkaamalla ”Lisää fraasi”.