Päivitystiedote 25.9.2024

Viranomaisen tulee pystyä merkitsemään pääsuunnittelija poistuneeksi hankkeelta esim. tilanteessa, jolloin pääsuunnittelija on estynyt tehtäviensä jatkamisesta ja uusi pääsuunnittelija nimetään tilalle.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonnan asiointipalvelu

Prosessi tai toiminto: Hakemuksen käsittely

Ratkaisu: Osapuolien käsittelyyn on nyt lisätty toiminto, jolla pääsuunnitelijan voi merkitä poistuneeksi. Tieto poistuneesta pääsuunnittelijasta säilyy hankkeella. Uuden pääsuunnittelijan voi lisätä “Lisää osapuoli”-toiminnolla. Koska hankkeella voi olla vain yksi aktiivinen pääsuunnittelija, pitää edellinen merkitä poistuneeksi ennen uuden lisäämistä.

Tarkastuskohteen pitkän nimen esittäminen tarkastusasiakirjaan

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonnan asiointipalvelu

Prosessi tai toiminto: Tarkastuasiakirja

Ratkaisu: Parannetaan tarkastusasiakirjan tarkastuskohteen esitystapaa sekä muokkaamista erityisesti pitkien tekstien tapauksessa.

Salasanojen vahvuusvaatimuksia on tiukenettu jo aiemmin ja tätä kautta uudet luotavat salasanat ovat aina vahvoja. “Vanhoilla” käyttäjillä voi kuitenkin vielä olla käytössään heikkoja salasanoja.

Kohderyhmä: Kaikki käyttäjät

Organisaatio ja palvelu: Kaikki

Prosessi tai toiminto: Salasanojen käsittely

Ratkaisu: Lupapisteeseen on nyt toteutettu toiminnallisuus, joka tarkistaa kirjautumisvaiheessa käyttäjän salasanan vahvuuden. Mikäli salasana ei täytä vaatimuksia, näytetään käyttäjälle tästä ilmoitus ja ohjeistetaan vaihtamaan salasana. Vaihtoaikaa on 1 kk, jonka jälkeen vanha salasana poistetaan käytöstä. Käyttäjillä on aina vaihtoehtona käyttää kirjautumiseen vahvaa tunnistautumista eli Suomi-fi-tunnistautumista.

Hakijan osoitteen poistaminen päätöstulosteelta

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Päätöksenteko toiminnallisuus (Pate)

Ratkaisu: Päätöstulostetta on muutettu niin, että hakijan osoitetta ei enää näytetä.

Ympäristöilmoituksiin liittyvät lupapäätökset eivät siirtyneet  taustajärjestelmästä Lupapisteeseen.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Ympäristönsuojelu

Prosessi tai toiminto: KuntaGML taustajärjestelmä-integraatio

Ratkaisu: Lupapisteeseen on lisätty tuki näiden päätösten noutamiseen. Muutos ei vaikuta käyttöliittymään.

“Ilmoitus aloitusvalmiudesta”-painike tuo esiin “Aloittamisilmoitus”-lomakkeen.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Ilmoitukset

Ratkaisu: Terminologiaa on nyt yhdenmukaistettu niin, että teksti on kaikissa vaiheissa  “Ilmoitus aloitusvalmiudesta”.