Päivitystiedote 3.7.2024

Oikaisuvaatimuspäätösten julkipano

Patella on mahdollista tehdä oikaisuvaatimuksesta päätös ja nyt päätöksen julkipano onnistuu myös. Pate-asetuksiin on lisätty oikaisuvaatimuspäätöksille päivämäärälaskuri. Lisäksi päätöksille on lisätty ominaisuus, jolla automaattinen päivämäärälaskenta voidaan suorittaa julkipanopäivän perusteella. Tämä vastaan ongelmaan, jossa oikaisuvaatimuspäätöksien julkipanopäivä voi olla päätöksestä riippuen yhden tai useamman päivän päässä päätöspäivästä, jolloin päivämäärät pitäisi laskea manuaalisesti.


Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Pate-päätökset


Arkistopäätteen latauspainikkeen poisto

Arkistopääte on ennen antanut käyttäjälle mahdollisuuden ladata tiedostoja laitteelle, joka ei ole arkistopäätteen käyttötapaukselle tarkoituksenmukaista. Latauspainike on poistettu nyt arkistopäätteeltä kokonaan.


Kohderyhmä: Loppukäyttäjät

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Arkistopääte


Huoneistotaulukon muutokset

Muutoslupien osalta huoneistotaulukkoon tehdyt muutokset eivät enää olleet näkyvissä sen jälkeen, kun hakemus on siirretty käsittelyyn. Korjattu niin, että tehdyt muutokset näkyvät taulukossa kaikissa hakemuksen tiloissa.

Lisäksi huoneistotaulukko ei sallinut päällekkäisiä arvoja, vaikka huoneiston yksilöivä tunnus olisi olemassa. Jatkossa sallitaan huoneistotaulukossa päällekkäiset arvot sellaisen poistetun huoneiston kanssa, jolla on huoneistotunnus. Esimerkiksi poistetun huoneiston huoneistonumero voidaan antaa toiselle huoneistolle.


Kohderyhmä: Loppukäyttäjät ja viranomainen

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Hakemuksen tiedot


Digitoinnin aikakatkaisu


Digitointi keskeytyy jos taustajärjestelmä ei vastaa rajapintakyselyyn. Muutettu rajapintakyselyn aikakatkaisu siten, että arkistointi on mahdollista, vaikka rajapinta ei vastaisikaan.


Kohderyhmä: Digitoija ja viranomainen

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Arkistointi ja digitointi


Jatko- ja muutoslupien laskunmuodostus


Jatko- ja muutosluvilla ei ole ollut toimenpidekategoriaan vastaavuutta laskuaineistossa. Laskuaineistossa jatko-/muutosluvan toimenpidekategorialle on lisätty vastaavuus “aiemmalla-luvalla-hakeminen” → “Rakennuslupa”.


Kohderyhmä: Viranomainen

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Laskunmuodostus (Late)

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.