Päivitystiedote 28.8.2024

Poistettaessa käyttäjää organisaatiosta, tarkistetaan sähköpostiosoitteen oikeellisuus. Tarkistus on turha ja aiheuttaa turhan virheilmoituksen.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Kaikki

Prosessi tai toiminto: Pääkäyttäjäasetukset

Ratkaisu: Poistetaan sähköpostin tarkistus poistettaessa käyttäjää organisaatiosta.

Vanhoille hankkeille ei aina pysty asettamaan avainsanoja turhan rajoituksen vuoksi.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Kaikki

Prosessi tai toiminto: Avainsanat

Ratkaisu: Poistetaan rajoitus mikä mahdollistaa vanhoillekin hankkeille avainsanojen lisääminen.

Joskus hakija merkitsee tai jättää merkitsemästä “Kunta kuulee naapurit” virheellisesti unohduksen vuoksi tai muuttaa mieltään. Hakemuksen jättämisen jälkeen tietoa ei voi muokata.

Kohderyhmä: Viranomaiset

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: Naapurinkuuleminen

Ratkaisu: Sallitaan tiedon muokkaaminen viranomaiselle tilasta riippumatta, jolloin hakija voi pyytää viranomaista lisäämään tai poistamaan merkinnän.

Yhdellä liitteellä virheellinen nimi: “Eläinsuojelutaulukot”

Kohderyhmä: Kaikki

Organisaatio ja palvelu: Ympäristönsuojelu

Prosessi tai toiminto: Liitteet

Ratkaisu: Muutettu nimi oikeaksi “Eläinsuojelutaulukot” → “Eläinsuojataulukot”.

Hanke-sivun ylälaidassa näkyvän karttatoiminnon "Avaa 3D-kartta"-painikkeesta avataan Sova3D Oy:n tuottama kaupunkimalli, jonka käytöstä kuntien on sovittava erikseen Sova3D:n kanssa.  Viranomaisten autentikoinnissa eli käyttöoikeuden todentamisessa on ollut virhe joka on estänyt 3D-kartan avaamisen

Kohderyhmä: Viranomaiset jotka ovat hankkineet Sova3D-laajennuksen

Organisaatio ja palvelu: Rakennusvalvonta

Prosessi tai toiminto: 3D-kartat

Ratkaisu: Kaupunkimallin avaamiseen liittyvä virhe käyttöoikeuden todentamisessa on nyt korjattu

Salasanan vaihtaminen on toiminut epäintuitiivisesti. Varsinkin tilanteissa missä esimerkiksi sähköpostiosoite on muuttunut eikä sitä voi hyödyntää

Kohderyhmä: Kaikki

Organisaatio ja palvelu: Kaikki

Prosessi tai toiminto: Kirjautuminen

Ratkaisu: Luotu uusi polku salasanan vaihtamiseksi vahvalla tunnistautumisella ja päivitetty käyttöliittymää sekä korjattu epäloogisuuksia salasanan vaihtamisessa yleensä.