Päivitystiedote 17.1.2024

Uudet toiminnallisuudet

  • Luotu eräajo rakennusvalvonnan katselmustietojen päivittämiselle, jonka tarkoituksena on synkronoida taustajärjestelmässä olevia katselmustietoja Lupapisteeseen. Muutos parantaa Rakentamisen mittarin tilastotietoja.

  • Lisätty rakennusvalvonnan Paten “Päättäjät” arvolistan “Koodi” käyttöliittymään tiedoksi päättäjävalintaan. Tämä muutos vaatii päätöspohjien julkaisemisen uudelleen, jotta toiminnallisuus aktivoituu.

  • Lupapisteen Julkipano-palvelussa (julkipano.lupapiste.fi) kansalaisten on nykyään mahdollista hakea päätöksiin oikaisua sähköisesti. Tämä toiminto on oletuksena käytössä, mutta pääkäyttäjäasetuksiin on nyt lisätty asetus, jolla toiminnon saa pois käytöstä. Lisäksi on mahdollista valita mille toimenpiteille toiminto on käytössä. Lupapisteen Julkipano-palvelu on kunnille maksuton lisäpalvelu. 

  • Rakennusvalvonnan Patella voi nyt asettaa “Muut lupaehdot” otsikon alla olevien lupamääräysten yhteyteen lupamääräyksille määräajan. Määräajat näkyvät myös Rakentaminen-välilehdellä, jossa viranomainen voi niitä muokata. Määräajat päivitetään integraation kautta taustajärjestelmään muiden päätöstietojen yhteydessä.
Korjaukset

  • CGI:n taustajärjestelmien (Facta ja KuntaNet) Pate-liittymän “Päättäjä” -arvolistojen koodistosta on poistettu vaatimus, että tietojen pitää olla uniikkeja. Tämä aiheutti virheitä valittaessa päättäjää päätökselle.

  • Taustajärjestelmä-integraatioon liittyvässä katselmuseräajossa saattoi muodostua liitteitä, joilla oli sama tunniste jonkun toisen liitteen kanssa. Tämä on korjattu ja jatkossa kaikki muodostuvat liitteet ovat uniikkeja.

  • Luonnostilaiset lausunnot aiheuttivat virheitä KuntaGML-sanomien luontiin. Sanoman luonnista tehty vikasietoisempi.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.