Arkistoidun asiakirjan metatietojen muokkaaminen

Paperiaineiston digitoinnissa metatiedot eivät välttämättä ole olleet tiedossa tai laatu parhaimmillaan. Paperidokumentti on perinteisesti skannattu ja viety Lupapisteeseen uudelleen päivitetyillä metatiedoilla. Tämän jälkeen vanha dokumentti on voitu merkitä arkistossa poistetuksi.

Arkistoidun asiakirjan metatietoja voi muokata (lisätä ja muuttaa) Lupapisteen arkistossa eli Onkalossa. Onkaloon kirjaudutaan osoitteessa www.lupapiste.fi/onkalo. Muutokset Onkalossa edellyttävät arkistonhoitajan oikeutta.

Huom! Lukittujen asiakirjojen erinäisiä metatietoja voidaan muuttaa joko yksittäin tai enintään 200:n kappaleen asiakirjan erissä. Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka yksittäisen asiakirjan metatietoja voi muokata. Katso myös artikkeli Asiakirjan metatietojen korjaus massatoiminnolla.

Muokattavia metatietoja ovat:

• liitetyyppi
  • liitteen sisältö
  • katuosoite
  • kiinteistötunnus
  • hankkeen kuvaus
  • sijaintikoordinaatit (ETRS-TM35FIN)
  • julkisuusluokka
  • henkilötiedot
  • myyntipalvelujulkaisu
  • näkyvyys
  • Kuntalupatunnus
  • Valtakunnallinen rakennustunnus
  • Kunnan rakennustunnus

Kun olet kirjautunut Onkaloon, kirjoita etusivulla olevaan Haku-kenttään asiakirjatyyppi ja paina Hae. Saat kaikki hakukriteeriin sopivat asiakirjat kerralla näyttölle.

Toinen tapa etsiä asiakirjoja on valita asiakirjatyyppi ja toimenpide pudotusvalikosta. Hakua voi rajata aikaväli-tiedoilla.

Saat valintakriteereihin sopivat asiakirjat vasemmalla olevaan valikkoon. Valitse päätös listalta ja klikkaa kynä-ikonia, jolloin pääset muokkaamaan asiakirjan tietoja.

Asiakirja avautuu muokattavaan muotoon. Tee tarvittavat muutokset ja paina lopuksi Tallenna. Jos haluat poistaa asiakirjan, valitse Poista, jolloin asiakirja poistuu Lupapisteen arkistosta.