Oikaisuvaatimusten päätökset

Oikaisuvaatimuksen päätös tehdään PATE:lla (lähes) samaan tapaan kuin korvaava päätös, eli päätös koskee aina jo tehtyä oikaisuvaatimusta.


Oikaisuvaatimuspäätös voidaan tehdä sellaisesta oikaisuvaatimuksesta, joka on kirjattu Lupapisteeseen hankkeelle joko Lupapisteen Julkipano-palvelun kautta tai viranomaisen toimesta manuaalisesti.


Toiminnon käyttö vaatii, että kunnalla on käytössä Lupapisteen päätöksentekotoiminnallisuus (Pate). Oikaisuvaatimuksia varten kunnan pääkäyttäjä voi luoda omat päätöspohjat.


Oikaisuvaatimukset saavat oman tunnuksensa joka on muotoa “[hankkeen tunnus]-OIK-[juokseva numero]” eli esim. “LP-092-2024-00093-OIK-4”. Juokseva numero on hankekohtainen eli hankkeen ensimmäinen oikaisuvaatimus on numero 1, seuraava 2, jne.


Päätöspohjat oikaisuvaatimuksille laaditaan samaan tapaan kuten muutkin päätöspohjat: https://tuki.lupapiste.fi/fi/support/solutions/articles/15000018615-päätös-ja-sopimuspohjat


Pääkäyttäjäasetuksista löytyy oikaisuvaatimuste päätöspohjille oma kategoriansa alasvetovalikosta:





Sisältö päätöksille on suppeampi kuin esimerkiksi tavallisen rakennusluvan. Erityissuunnitelmavaatimukset, työnjohtajia ja muita lupaehtoja ei ole oikaisuvaatimusten päätöspohjilla. 


Itse päätöksen tekeminen tapahtuu samoin kuin korvaavan päätöksen antaminen eli hankkeen “Päätökset” välilehdellä klikkaamalla painiketta “Tee päätös oikaisuvaatimuksesta”: 


Painike on näkyvissä mikäli päätöksellä on oikaisuvaatimuksia, joita mikään julkaistu oikaisuvaatimuspäätös ei vielä käsittele. 


Oikaisuvaatimuspäätökset luetellaan listassa alkuperäisen päätöksen alla sisennettynä kuten yllä olevassa kuvassa. Päätöksiä EI siirretä  taustajärjestelmään, mutta niistä tulee julkipano mikäli päätökselle on annettu julkipanopäivä kuten muillekin päätöksille.


Oikaisuvaatimuspäätöksille ei voi tehdä korvaavaa päätöstä ja alkuperäistä päätöstä ei voi poistaa jos sen oikaisuvaatimuksille on päätös. Toisin sanoen oikaisuvaatimuspäätös pitää poistaa ensin.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.