Päivitystiedote 7.11.2022

Lupapisteen käyttöliittymään on julkaistu uusia toiminnallisuuspäivityksiä.Uudet toiminnallisuudet


Tietomallien lisäämiseksi on uusi käyttöliittymä. 

 • Aiemmin tietomalleja on lisätty kuten muitakin liitteitä, mutta jatkossa tiedostot tulee lisätä “Kohteet” välilehdellä, jotta mallit saadaan tallennettua niille tarkoitetulla tavalla sekä hyödynnettyä niissä olevaa tietoa tulevissa kehitystöissä esimerkiksi lomaketietojen täydentämiseksi suoraan mallista, 3D-katselun mahdollistamiseksi sekä mallintarkistusta varten.


 • Uusi toimenpide: “Ilmoitus lannan varastointitilavuudesta poikkeaminen”

  • Viimeisin tulokas uusien toimenpiteiden joukkoon on Ympäristönsuojelun “Ilmoitus lannan varastointitilavuudesta poikkeaminen”. Kyse ei varsinaisesti ole uudesta toimenpiteestä, mutta toimenpiteen sisältö on kokenut muodonmuutoksen.


 • Päätöstieto voidaan noutaa myös “Asia käsitelty” tilaisille hankkeille. 

  • Toiminnon tarkoitus on mahdollistaa virheiden korjaus mikäli taustajärjestlmien julkaisurajapinnasta noudettu tieto on ollut virheellistä. Käyttäjää pyydetään päätöksen noutamisen yhteydessä määrittämään tehdäänkö uudesta päätöksestä julkipanoa, poistetaanko vanhaa päätösotetta sekä ilmoitetaanko hankkeen osapuolille asiasta. Noutaminen tapahtuu “Nouda päätöstiedot” painikkeella “Päätökset” välilehdeltä.

Toiminnallisuuden päivitykset


Alla luetellut uudet toiminnallisuudet, päivitykset ja korjaukset ovat olleet välttämättömiä pitääksemme Lupapisteen tuotteiden  käytettävyyden vakaana ja tarjotaksemme asiakkaillemme erinomaista käyttäjäkokemusta.


 • Ympäristönsuojelun terminologiaa on korjattu.

  • Asioidessa ympäristönsuojelun organisaatioissa termistöt ovat olleet hyvin rakennusvalvontapainotteisia. Tätä on nyt korjattu ja asioidessa käytetään asianmukaisia termejä ja tekstejä.

 • Terminologiakorjaukset ovat poikineet myös muutoksen Työpöydän välilehtien hankesuodatukseen.Korjaukset


Rakennuksen tai rakennelman osoitetta luettiin KuntaGML-sanomalla vain yhdestä tietystä elementistä.

 • On kuitenkin käynyt ilmi, että osoitetietoa saattaa olla eri paikoissa sanomilla ja ne luetaan nyt oikein tarvitsematta nojautua MML:n osoiterajapintaan.
Laskun alennuksen perustelut peittivät laskurivin käyttöliittymällä

 • Tämä on nyt korjattu eikä alennukset peitä laskurivin selitettä.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.