Päivitystiedote 12.4.2022

Uudet toiminnallisuudet

Virkapäätteen hallintanäkymä - lisää hallittavuutta tietojen jakoon organisaatiorajojen ylitse

• Virkapäätteen hallintaan on luotu pääkäyttäjä-valikko, josta voidaan määritellä käyttäjille näytettävät liitetyypit.

Toiminnallisuuden päivitykset

Ympäristönsuojelun toimenpiteisiin uusien vaatimusten mukaisia päivityksiä

• Maa-ainesluvan (Maa-ainesten ottaminen) yhteyteen on lisätty valinta, jolla voidaan ilmaista halukkuus hakea lupaa aloittaa työt ennen luvan lainvoimaisuutta.

• Myönnetylle maa-ainesluvalle voidaan hakea jatkoaikaa erillisellä painikkeella hakemukselta. Tämä luo uuden hakemuksen myönnetyn luvan viitteeksi.

• Vesihuoltolain (Vapautus vesijohtoon, jätevesiviemäriin ja hulevesiverkostoon liittymisestä (VHL 11 §, 17c§) mukaisiin toimenpiteisiin lisätty valinta, jolla voidaan hakea lupaa määräajaksi. Päivitys koskee seuraavia toimenpiteitä:

• Vapautus vesijohtoon liittymisestä

• Vapautus jätevesiviemäriin liittymisestä

• Vapautus hulevesiviemäriin liittymisestä

Korjaukset

Bugeja liiskataan sitä mukaan kun niitä löydetään, tässä pari viimeisintä

• Pääkäyttäjän Osapuolet-raportti kaatui virheeseen. Tämä on nyt korjattu.

• Liitteiden päivittäminen Päivitä liitteet-toiminnallisuudella epäonnistui mikäli tiedostonimissä esiintyi ääkkösiä. Tämä on nyt korjattu.

Muuta huomioitavaa

Edustapalvelimen vaihdon valmistelut etenee

• Lupapisteen edustapalvelin vaihdetaan. Vaihtoa on valmisteltu ja uusi palvelin on nyt käytettävissä. Palvelimen toimintaperiaate säilyy ennallaan ja kunta-asiakkaidemme osalta vain palvelinosoite tulee päivittää sekä mahdolliset tietoliikenneavaukset tehdä. Vaihdot toteutetaan organisaatiokohtaisesti ja sovitaan erikseen taustajärjestelmätoimittajan sekä kunnan kanssa.