Lupapisteen päivitystiedote 2.6.2021

Päätöksen saaneet hakemukset- raportti

Raportin aikarajaus latasi päätökset virheellisesti julkaisupäivän perusteella, vaikka päätöspäivä on raportin kannalta oleellisempi. Raportti itsessään ei tuottanut virheellistä tietoa. Aikarajauksen kriteeri on korjattu lataamaan päätökset päätöspäivän perusteella.


Suunnitelmat ja liitteet -välilehden suodatustoiminto RAM-liitteille

Suunnitelmat ja liitteet -välilehdellä on suodatustoiminto, jossa voi erikseen suodattaa RAM-liitteet. Suodatin ei reagoinut selatessa rakentamisen aikaisia liitteitä vaan RAM-liitteet rajattiin niistä pois virheellisesti. Suodatin on korjattu, ja se reagoi valintaan oikealla tavalla riippumatta muiden suodattimien käytöstä.


Suomi.fi-viestit ja päätöksen toimituksessa piilotettu henkilötunnus

Suomi.fi-viestit -palveluun lähetettävien päätöstietojen osalta vastaanottajalle vaaditaan henkilötunnus. Frontend-bugista johtuen hakemuksen tiedoista automaattisesti täytetty ja piilotettu henkilötunnus näyttäytyi epävalidina eikä lähetys onnistunut. Nyt lähetys toimii oikein riippumatta siitä, onko henkilötunnus syötetty manuaalisesti vai tuotu hakemukselta suoraan piilotettuna.


Päätökseen linkitetyt liitteet

Päätöksen liitteiksi merkityt asiakirjat lukitaan päätöksen yhteydessä. Päätös voidaan kuitenkin tarvittaessa poistaa. Myös kertaalleen lukitut asiakirjat jäivät lukituiksi. Toiminnallisuutta on parannettu niin, että jos päätös poistetaan, myös päätöksen liitteenä olleet asiakirjat vapautuvat ja niitä voidaan muokata tai tarvittaessa poistaa.


Liitteen fetchend- aikaleima

Kun päätöksiä ladataan taustajärjestelmästä, mukana on usein päätösote tai päätös asiakirjana. Lupapisteeseen tallennetaan sekä asiakirjan noutoajankohta että luontiajankohta. Molemmat ovat päätössanomalla metatietoina. Lupapiste tulkitsi virheellisesti luontiajankohdan noutoajankohdaksi. Tämä on nyt korjattu, ja jatkossa asiakirjan nouto- ja luontiajankohta tallentuvat oikein.


Julkipanotodistuksen generointi automaattisesti

Rakennusluvan edellytyksenä voi olla poikkeamispäätös tai suunnittelutarve-ratkaisu. Jotkut kunnat vaativat näiden asioiden päätöksille lainvoimaisuusleiman, jotta rakennuslupa-asiaa voidaan edistää. Lainvoimaisuusleiman myöntää hallinto-oikeus ja sen edellytyksenä on, että päätös on asianmukaisesti julkipantu. Hallinto-oikeus vaatii usein todistuksen julkipanon toteutumisesta. Mikäli julkipano tehdään pääsääntöisesti Lupapisteen sähköisen julkipanopalvelun avulla, tulee palvelusta voida tuottaa luotettava todistus siitä, että asia on ollut nähtävillä riittävän ajan. Käyttäjä voi jatkossa ladata julkipanon tiedot ‘Päätös’-välilehdeltä.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.