Liitteiden lisääminen piirustusluettelon avulla

Voit lisätä useamman liitteen metatietoineen myös käyttämällä piirustusluettelona toimivaa Excel-taulukkoa. Voit käyttää mitä tahansa Excel-taulukkoa, jonka tiedostotyyppi on .xlsx. Taulukossa tulee olla seuraavat sarakkeet: piirrosnumero, tyyppi, sisältö, tiedostonimi ja mihin liite liittyy. Näistä tiedoista tyyppi, sisältö ja tiedostonimi ovat pakollisia.

Syötä liitteiden tiedot niin, että yhden liitteen kaikki tiedot ovat samalla rivillä.

Käyttäessäsi valmista taulukkoa, aloita lisäämällä tiedostonimi (esim. asemapiirros.pdf) "Tiedostonimi"-kenttään.

Valitse tämän jälkeen liitetyyppi "Tyyppi"-alasvetovalikosta.

Piirrusluettelon liitteiden toimitus

Valitse vielä liitteen sisältö "Sisältö"-alasvetovalikosta.

Jos liite liittyy tiettyyn rakennukseen, kirjoita "Liittyy"-kenttään toimenpiteen tunnus, kunnan rakennustunnus tai valtakunnallinen VTJ-PRT-tunnus. Mikäli kenttä jätetään tyhjäksi, liite ryhmitellään hankkeella paikalleen automaattisesti liitetyypin perusteella. Jos hankkeella on vain yksi rakennus, ei tunnusta tarvitse täyttää.

Kun olet täyttänyt taulukon tiedot, tallenna tiedosto nimellä ”Liitteiden_tiedot_fi.xlsx” siten, että se on samassa zip-kansiossa lisättävien liitteiden kanssa. Tallenna se siis esimerkiksi samaan hakemistoon, jossa PDF-tiedostosi ovat, ja lisää tämän jälkeen hakemiston tiedostot zip-pakettiin.

Lisää lopuksi zip-tiedosto hankkeelle ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdellä muiden liitteiden tapaan. Tarkista, että liitteiden metatiedot ovat oikein, allekirjoita halutessasi dokumentit jo tässä vaiheessa ja klikkaa "Valmis".