RAM-liitteen lisääminen hankkeelle

RAM-liitteellä tarkoitetaan rakentamisen aikaista muutospiirustusta. Voit toimittaa Lupapisteeseen pelkät muutospiirustukset, jos:

• muutos on vähäinen,
  • muutos ei vaikuta naapurin oikeuksiin,
  • rakennuksen RH-tiedot eivät muutu ja
  • muutospiirustusten toimittamisesta Lupapisteeseen on sovittu hanketta käsittelevän viranomaisen kanssa.

Lisätäksesi aiemmin toimitettuun liitteeseen liittyvän RAM-liitteen, klikkaa hankkeen "Suunnitelmat ja liitteet" -välilehden liiteluettelossa liitteen oranssilla tekstillä näkyvää tyyppiä (esimerkiksi asemapiirros). Klikkauksen myötä siirryt liiteluettelosta liitekohtaiselle sivulle. Liitekohtaisella sivulla klikkaa "Uusi RAM-liite”. Tästä aukeaa uusi ikkuna, jossa on ohjeet siihen, missä tilanteissa voit RAM-liitteen toimittaa. Klikkaa painiketta ”Lisää uusi versio” lisätäksesi RAM-liitteen Lupapisteeseen.

HUOM! Mahdollisuus RAM-liitteen lisäämiseen hankkeella on:

• vain rakennusvalvonnan hankkeilla,
  • vain päätöksen myöntämisen jälkeen, mutta ei enää hankkeen tilassa ”Valmistunut”,
  • vain sellaisilla liitetyypillä, jotka on merkitty ”OK”-merkinnällä viranomaisen toimesta,
  • vain liiterymissä pääpiirustukset, suunnitelmat, erityissuunnitelmat, pelastusviranomaisille esitettävät suunnitelmat ja tietomallit.