Työnjohtajahakemuksen tai -ilmoituksen täydentäminen

1. MENETTELY VALINTA

Määrittele aluksi ”menettely”-valikosta, onko kysymyksessä hakemus vai ilmoitus. "Menettely"-valikko löytyy hakemuksen yläosasta ja menettelyä pääsee muokkaamaan kun ensin klikkaa "muokkaa tietoja"-painiketta:

2. TIETOJEN TÄYTTÄMINEN

Täytä työnjohtajatiedot ”Osapuolet”-välilehdellä ”Työnjohtajan nimeäminen”-osiossa. Jos olet tallentanut omat tietosi valmiiksi Lupapisteeseen rekisteröitymisen yhteydessä, klikkaa ”Täytä omilla tiedoilla”, ja tietosi täydentyvät automaattisesti ”Työnjohtajan nimeäminen” -osioon.

Jos et ole tallentanut yhteystietojasi omiin tietoihin, syötä yhteystiedot käsin lomakkeelle. Mikäli valitset ”Täytä omilla tiedoilla” -toiminnon, pääset tarvittaessa vielä muokkaamaan automaattisesti tuotuja yhteystietoja.

Yhteystiedot täydennettyäsi, täytä tämän jälkeen loput vaadittavat tiedot. Pakolliseksi määritetyt tiedot tunnistaa oransseista otsikoista.

3. TODISTUSTEN LISÄÄMINEN

Lisää tarvittavat koulutus- ja pätevyystodistukset ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdellä. Mikäli olet täydentänyt pätevyystiedot omiin tietoihisi, klikkaa tällöin välilehden ylälaidasta ”Kopioi omat liitteet hakemukselle”. Jos kopioit pätevyystiedot omista tiedoistasi, Lupapiste varmistaa vielä haluatko kopioida liitteet mukaan nimeämiselle. Klikkaa ”Kyllä”, ja Lupapiste tallentaa liitteesi mukaan hakemukselle.

Mikäli et ole tallentanut omiin tietoihin pätevyystietojasi, voit lisätä halutut liitteet mukaan hakemukselle manuaalisesti.

4. HAKEMUKSEN TAI ILMOITUKSEN JÄTTÄMINEN

Kun hakemuksen tai ilmoituksen sisältö on kunnossa, lähetetään työnjohtajan nimeäminen eteenpäin viranomaiselle käsiteltäväksi ”Hakemuksen jättäminen” -välilehden kautta. Mikäli kaikkia pakollisia tietoja ei ole täytetty, näkyy listaus täytettävistä pakollisista tiedoista punaisella.

Jos kaikki pakolliset tiedot on täydennetty, lukee välilehdellä ”Kaikki pakolliset tiedot on täytetty”. Hakemus tai ilmoitus jätetään eteenpäin viranomaiselle käsiteltäväksi klikkaamalla ”Jätä hakemus”. Lupapiste varmistaa vielä, että haluatko varmasti jättää hakemuksen tai ilmoituksen käsiteltäväksi.

Kun työnjohtajan nimeäminen on jätetty eteenpäin, hakemus muuttuu tilaan ”Hakemus jätetty”. Asian käsittely riippuu siitä, onko kysymys työnjohtajahakemuksesta vai -ilmoituksesta.

A) Työnjohtajahakemus: Kun viranomainen siirtää hakemuksen käsittelyyn, saat tästä sähköpostiin ilmoituksen. Palvelu ilmoittaa sähköpostitse hankkeen osapuolille myös siitä, kun hakemukseen on annettu päätös. Päätöksen antamisesta näkyy tieto Lupapisteessä ”Päätökset”-välilehdelle. Hakemus muuttuu tilaan ”Päätös annettu”.

B) Työnjohtajailmoitus: Viranomainen hyväksyttyä ilmoituksen, saat tästä tiedon sähköpostiisi. Lupapisteessä ilmoituksen tila on ”Ilmoitus hyväksytty”.