Laskuaineiston muodostaminen hankkeella

Laskuaineisto muodostetaan hankkeen ”Laskutus”-välilehdellä. Tämä välilehti näkyy vain viranomaisille. Laskuaineisto on mahdollista muodostaa missä tahansa vaiheessa eli laskua voi alkaa muodostaa heti, kun hakemus on jätetty vireille viranomaisen työjonoon.


Päätöksen jälkeen laskupohja luodaan automaattisesti käyttämällä pääkäyttäjäasetuksiin asetettuja oletusrivejä. Jos laskua ollaan muodostamassa jo ennen päätöstä eikä oletusrivejä siksi ole käytössä, klikkaa ”Laskutus”-välilehdellä oranssia ”Uusi lasku” -painiketta oikeassa ylänurkassa.Klikkaa sen jälkeen tummanharmaata ”Lisää toimenpide” -painiketta ja valitse toimenpide alasvetovalikosta. Valmiiksi tallennettujen tuoterivien lisäksi voit lisätä käsin myös vapaarivejä valitsemalla alasvetovalikosta kohdan ”Vapaarivi”. Vapaariville tulee syöttää tarvittavat tiedot käsin.  Oletusrivin voit halutessasi poistaa oikean reunan ruksista.Tekemäsi muutokset tallentuvat laskulle ilman erillistä tallentamista. Kun tietoja on muutettu, palvelu vilauttaa vihreää ”Tallennettu”-palkkia. Myös laskuluonnos säilyy hankkeella, vaikka välissä käytäisiinkin toisella hankkeella tai kirjauduttaisiin ulos palvelusta.


Kun laskun tiedot ovat valmiina, klikkaa vihreää ”Lasku valmis” -painiketta oikeassa alanurkassa. Tarvittaessa pääset myös poistamaan laskuluonnoksen vasemman alareunan ”Poista”-painikkeesta.Valmiiksi merkitty lasku on mahdollista palauttaa vielä muokattavaksi klikkaamalla vihreää ”Palauta luonnostilaan muokattavaksi” -painiketta.Jos haluat tulostaa laskun suoraan hankkeelta paperille tai PDF-tiedostoksi, klikkaa tummanharmaata ”Tulosta”-painiketta valmiiksi merkityn laskun yläpuolelta.


Työnjohtaja-asiat, jatkoajat, muutosluvat ynnä muut linkitetyt asiat voidaan laskuttaa omalla asiallaan tai pääluvan yhteydessä – siten kuin kunta itse päättää. Suosittelemme kuitenkin päättämään tähän prosessin, jottei tuplalaskutusta vahingossa tapahdu.


Huomaathan, että laskulla on käytössä se taksa, joka on ollut voimassa silloin, kun hakemus on jätetty vireille! Jos hakemuksen vireille jättämisen päivältä ei ole olemassa voimassa olevaa taksaa, käytetään laskunmuodostuksen hetkellä voimassa olevaa taksaa.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.