Laskuaineiston muodostaminen hankkeella

Laskuaineisto muodostetaan hankkeen ”Laskutus”-välilehdellä. Tämä välilehti näkyy vain viranomaisille. Laskuaineisto on mahdollista muodostaa missä tahansa vaiheessa eli laskua voi alkaa muodostaa heti, kun hakemus on jätetty vireille viranomaisen työjonoon.

Päätöksen jälkeen laskupohja luodaan automaattisesti käyttämällä pääkäyttäjäasetuksiin asetettuja oletusrivejä. Jos laskua ollaan muodostamassa jo ennen päätöstä eikä oletusrivejä siksi ole käytössä, klikkaa ”Laskutus”-välilehdellä violettia  ”Uusi lasku” -painiketta oikeassa ylänurkassa.

Tämän jälkeen pääset valitsemaan laskulle halutun taksan sekä toimenpiteen "Lisää toimenpide laskulle"-alasvetovalikosta:

Kun toimenpide on valittu, pääset lisäämään laskulle tuoterivejä "Lisää tuoterivi"-alasvetovalikosta:

Tuoteriveille on mahdollista määritellä määrä, yksikkö, A-Hinta (€), ale (%) sekä tuotekohtaiset tiliöintitiedot, jotka on määritetty taksassa:

Valmiiksi tallennettujen tuoterivien lisäksi voit lisätä käsin myös vapaarivejä valitsemalla alasvetovalikosta kohdan ”Vapaarivi”. Vapaariville tulee syöttää tarvittavat tiedot käsin. Oletusrivin voit halutessasi poistaa oikean reunan ruksista.

Tekemäsi muutokset tallentuvat laskulle ilman erillistä tallentamista. Kun tietoja on muutettu, palvelu vilauttaa vihreää ”Tallennettu”-palkkia. Myös laskuluonnos säilyy hankkeella, vaikka välissä käytäisiinkin toisella hankkeella tai kirjauduttaisiin ulos palvelusta.

Kun laskun tiedot ovat valmiina, klikkaa violettia ”Lasku valmis” -painiketta oikeassa alanurkassa. Tarvittaessa pääset myös poistamaan laskuluonnoksen yläosasta ”Poista lasku”-painikkeesta.

Valmiiksi merkitty lasku on mahdollista palauttaa vielä muokattavaksi klikkaamalla ”Palauta luonnostilaan muokattavaksi” -painiketta.

Jos haluat tulostaa laskun suoraan hankkeelta paperille tai PDF-tiedostoksi, klikkaa ”Tulosta”-painiketta valmiiksi merkityn laskun yläosasta. Huom! Laskun tiliöintitiedot eivät näy tulosteessa.

Työnjohtaja-asiat, jatkoajat, muutosluvat ynnä muut linkitetyt asiat voidaan laskuttaa omalla asiallaan tai pääluvan yhteydessä – siten kuin kunta itse päättää. Suosittelemme kuitenkin päättämään tähän prosessin, jottei tuplalaskutusta vahingossa tapahdu.

Huomaathan, että laskulla on käytössä se taksa, joka on ollut voimassa silloin, kun hakemus on jätetty vireille! Jos hakemuksen vireille jättämisen päivältä ei ole olemassa voimassa olevaa taksaa, käytetään laskunmuodostuksen hetkellä voimassa olevaa taksaa.

Hankkeella laskun tiloja on olemassa neljä:

Luonnos - laskua voi muokata eikä sitä ole merkitty valmiiksi

Valmis - lasku on merkitty valmiiksi, lasku on mahdollista palauttaa hankkeella luonnostilaan muokattavaksi.

Tarkastettu - laskuttaja on merkinnyt laskun tarkastetuksi. Laskua ei voi palauttaa hankkeella luonnostilaan muokattavaksi, jos laskuttaja ei ensin palauta laskua laskutusnäkymässä käsiteltäviin.

Siirretty - laskuttaja on sulkenut siirtoerän johon lasku kuuluu ja lasku on siirretty laskutusjärjestelmään.