Mikä on virkapääte?

Virkapääte on Lupapisteestä erillinen, oma "palvelunsa" tai "päätteensä". Sinne kirjaudutaan erilliseltä sivulta eikä virkapäätteen käyttäjällä tarvitse olla minkäänlaista pääsyä Lupapisteen hakemuksille.

Virkapääte on alun perin kehitetty Helsingin kaupungin tarpeesta saada kaikki arkistoidut dokumentit selailtavaksi ja ladattavaksi sellaisille viranomaistahoille, joille se on oman työtehtävänsä näkökulmasta tarpeen. Tällaisia ovat esim. pelastusviranomaiset sekä tietyt kaupungin rakennusvalvonnan ulkopuoliset työntekijät. Virkapäätteen osoite: https://virkapaate.lupapiste.fi

Lupapisteen rakennusvalvonnan pääkäyttäjä antaa Virkapäätteen käyttäjille tunnukset. Pääkäyttäjänäkymässä "käyttäjät"-välilehdellä on oma otsikkonsa "virkapääte-käyttäjät", jonka alapuolelta pääkäyttäjä voi lisätä virkapääteoikeudet halutuille henkilöille.



Virkapäätteellä on näkyvissä kaikki kunnan sähköisessä Lupapiste-arkistossa olevat dokumentit, jos dokumentin liitetyyppi on pääkäyttäjän toimesta valittuna. Pääkäyttäjä voi hallita näitä valittuja tyyppejä "arkistopäätteet"-välilehdellä.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.