YMP: Naapureiden kuuleminen

Riippumatta siitä, tiedotetaanko hankkeeseen liittyvät naapurit hankkeeseen ryhtyvän vai kunnan viranomaisten toimesta, tulee viranomaisen merkitä hankkeen kannalta oleelliset naapurit Lupapisteeseen. Viranomaisen laatima listaus kuultavista naapureista on nähtävillä hankkeen "Lausunnot"-välilehdellä.


Lausunnot-välilehti näkyy vasta kun hakemus on jätetty vireille


Naapurit voidaan kuulla joko hakijan tai kunnan toimesta sähköisesti Lupapisteen kautta lähettämällä naapurin sähköpostiin kuulemiskutsu. Naapuri pääsee antamaan kommenttinsa vahvan tunnistautumisen jälkeen. Tiedottaaksesi naapureita hankkeesta sähköisesti siirry ”Lausunnot”-välilehdelle. Aloita klikkaamalla ”Lähetä sähköpostikutsu” halutun naapurin kohdalla. Kirjoita aukeavaan ikkunaan naapurin sähköpostiosoite ja klikkaa ”Lähetä”. Ilmoitus kuulemisesta lähtee naapurin sähköpostiosoitteeseen. Naapurin sähköpostiin lähtevässä viestissä on linkki, jonka avaamalla naapuri pääsee näkemään hakemuksen perustiedot ja pääpiirustukset sekä antamaan kommenttinsa hankkeeseen liittyen. Naapurikuulemisen linkki on voimassa kaksi viikkoa.


Jos naapurilla ei ole huomautettavaa, tilana on ”Naapuri tiedotettu”. Jos naapurilla on huomautettavaa hankkeesta, näkyy tilana ”Naapurilla huomautettavaa”. Kommentti, sen antaja ja tarkka ajankohta näkyvät klikkaamalla oranssina näkyvää tilaa. Naapurin ilmoitettua kantansa asiasta muodostuu myös liite hakemuksen ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdelle.


HUOM! Jos tiedotettava naapuri on asunto-osakeyhtiö, tiedotus tulisi tehdä hallituksen puheenjohtajalle, joka voi allekirjoitusoikeudellisena vahvistaa taloyhtiön kannan. Jos viesti lähetetään kohteen isännöitsijälle, voi isännöitsijä välittää viestin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle.


HUOM! Jos haluat tiedottaa naapureita henkilökohtaisesti paperilomakkeella, tiedustele kuulemislomaketta asiointikuntasi rakennusvalvonnasta. Täytetyt lomakkeet voit liittää skannattuna ”Suunnitelmat ja liitteet” -välilehdelle.


HUOM! Tutustuthan myös kuntakohtaiseen ohjeistukseen kunnan omilta nettisivuilta!

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.