Rakennusvalvonta: Kuinka teen hakemuksen?

Klikkaa Tee hakemus-painiketta Lupapisteen asiointisivulla.
Aloita hakemuksen täyttäminen määrittämällä hankkeesi sijainti. Voit antaa osoitteen muodossa "Kasarmikatu 25, Helsinki" tai kiinteistötunnuksen muodossa "999-999-9999-9999". Jos et tiedä tarkkaa osoitetta, voit syöttää esimerkiksi kunnan nimen ja valita sitten tarkan paikan kartalta. Jos hanke kohdistuu laajalle alueelle tai usean kiinteistön alueelle, valitse tässä vain yksi pistemäinen sijainti. Alue määritetään myöhemmin asioinnin edetessä.

Katso lisäohjeita artikkelista Sijainnin määrittäminen.Seuraavaksi sinun pitää valita toimenpide. Valitse toimenpide-taulukossa on eri vaihtoehtoja. Kun valitset jonkun toimenpiteen valikosta, se ohjaa sinut edelleen toimenpiteen yksityiskohtiin. Katso myös artikkeli Toimenpiteen valitseminen.
Valinnan jälkeen saat näytölle koonnin valitsemastasi toimenpiteestä. Sivun oikeassa alalaidassa on painike Tee hakemus. Se ohjaa sinut Hankkeen kuvaus-välilehdelle. Hankeen kuvaus-välilehdellä näet kaikki hankkeeseen liittyvät hakemuskentät. Täytä kaikki (*) merkityt kentät, koska ne sisältävät hakemuksen kannalta pakollisia tietoja.  

Täytä hakemus edeten hakemuskentästä toiseen. Saat hakemuskentän auki klikkaamalla otsikon vieressä olevaa alaspäin suuntautuvaa nuolta. Kun kaikki pakolliset tiedot on annettu, etene seuraavalle sivulle painamalla Jatka seuraavaan osioon - painiketta.

Siiryit Osapuolet-välilehdelle. Tällä välilehdellä voit valtuuttaa uuden henkilön tai yrityksen tai lisätä lukuoikeuksia hakemukseesi klikkaamalla käyttätarkoitukseesi sopivaa violettia painiketta.

Lisää tarvittavat osapuoli-tiedot (Hakija, Pääsuunnittelija, Suunnittelija, Luvan maksaja, Työnjohtaja). Siirry seuraavalle välilehdelle painamalla Jatka seuraavaan osioon-painiketta.

Suunnitelmat ja liitteet-välilehdellä voit lisätä hankkeeseesi liittyviä piirustuksia ja muita liitteitä.


Kun kaikki tarvittavat liitteet on liitetty hakemukseen, klikkaa Hakemuksen jättäminen-välilehteä.

Kun kaikki pakolliset tiedot on tallennettu hakemukseen, voit lähettää sen kuntasi viranomaiselle. Klikkaa Jätä hakemus-painiketta sivun vasemmassa alareunassa.

Saat näytöllesi ponnahdusikkunan. Lue teksti huolellisesti. Valitse joko Kyllä-vaihtoehto, jolloin hakemus siirtyy kuntasi viranomaiselle tai Ei-vaihtoehto, jolloin palaat Hakemuksen jättäminen-välilehdelle.


Rakennuskohteen yksilöintitiedoissa sivun ylälaidassa näet hakemuksesi nykyisen tilan Hakemus jätetty.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.