Liitteen leimaaminen

Suosittelemme leimaamaan liitteet samana päivänä, kun hankkeen päätös siirtyy Lupapisteeseen, sillä osa leiman sisällöstä saadaan käyttöön hankkeelle taustajärjestelmästä siirtyneeltä päätökseltä. Rakennustunnus-kenttään tuodaan pysyvä rakennustunnus eli VTJ-PRT, jos tämä on saatu tietoon taustajärjestelmästä.

Leimataksesi hankkeen liitteet siirry ”Suunnitelmat ja liitteet”-välilehdelle. Klikkaa ”Leimaa liitteet” -painiketta välilehden ylä.

Leimaamista varten palvelu ohjautuu sivulle, jossa tarkistetaan leiman sisältö ja valitaan leimattavat liitteet. Leimaamisessa käytettävä leima valitaan ”Leiman nimi” -valikosta. Valittu leima aukeaa esikatseltavaksi sivun oikeaan laitaan.

Mikäli leimaan tarvitsee tehdä muutoksia, on muutokset mahdollista tehdä esikatselun alapuolelta löytyviin sisältö- ja sijaintikenttiin. HUOM! Leiman sisällön osalta muutokset ovat mahdollisia ainoastaan niihin leiman kenttiin, jotka on asetettu leiman sisällöksi Lupapisteen pääkäyttäjäasetuksissa.

Leimattavat liitteet valitaan leimaussivun alalaidasta löytyvästä liiteluettelosta napsauttamalla halutun liitteen rivillä. Liiteluetteloon nousevat valittaviksi ne liitteet, jotka on valittu näkyville luettelon yläpuolelta löytyvästä suodattimesta. Leimattavat liitteet näkyvät liiteluettelossa oranssilla värillä korostettuna. Leimaa kuvat klikkaamalla “Leimaa”-painiketta.

Leimauksen jälkeen lopputulosta on mahdollista esikatsella klikkaamalla leimatun liitteen nimeä ”Tiedosto”-sarakkeessa. Jos leima asettui liitteelle toivotusti, poistu leimaussivulta klikkamalla painiketta ”Palaa hakemukseen”. Jos leiman sijaintia tai sisältöä tarvitsee korjata, jatketaan leimaamista klikkaamalla ”Jatka leimaamista”. Tämän jälkeen tehdään muutokset leimaan samaan tapaan kuin ensimmäisenkin leimauskierroksen yhteydessä.