Lausunnon antaminen

Kuinka saan lausuntopyynnön?

Lausuntopyyntö saapuu sähköpostitse. Sähköpostin otsikosta käy ilmi, mitä hanketta pyyntö koskee. Viesti sisältää perustietoa hankkeesta sekä lausuntoa pyytäneen henkilön mahdollisen saatteen. Lausuaksesi hankkeesta klikkaa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä, joka ohjaa sinut kirjautumaan sisään Lupapisteeseen.

Kuinka annan lausunnon?

HUOM! Ensikirjautuminen palveluun vaihtelee sen mukaan, onko sinut lisätty lausuntoa pyytävään organisaatioon vakituiseksi lausunnonantajaksi vai onko kyseessä kertaluontoinen tapaus. Jos sinut on lisätty vakituiseksi lausujaksi, olet saanut asiasta sähköpostitse viestin ja pääset asettamaan itsellesi salasanan palveluun ensimmäisen lausuntopyynnön yhteydessä. Jos kyseessä on kertaluontoinen lausuntopyyntö, rekisteröidy palveluun lausuntopyynnön saapuessa. Molemmissa tilanteissa käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoite, josta lausuntoa on pyydetty.

Lupapiste ohjautuu suoraan hankkeelle, jota lausuntopyyntö koskee. Tutusta hankkeen tietoihin hankkeen eri välilehdillä. Lausunto annetaan hankkeen ”Lausunnot”-välilehdellä. Lausunnon antaminen on mahdollista ainoastaan sen tahon toimesta, jolta lausuntoa on pyydetty.  Antaaksesi lausunnon, klikkaa ”Kuvaus”-sarakkeeseen merkittyä omaa lausuntopyyntöäsi.

Kuvausta klikkaamalla aukeaa uusi sivu lausunnonantamista varten. Aloita valitsemalla ensin puoltotieto ”Puoltotieto”-valikosta. Tämän jälkeen kirjoita lausunto ”Lausuntoteksti”-kenttään. Voit halutessasi lisätä lausunnon myös liitetiedostona: tällöin klikkaa rasti ”Lausunto on liitteenä” -ruutuun ”Lausuntoteksti”-kentän alapuolella ja lisää liite omalta koneeltasi. Mikäli lisäät lausunnon liitetiedostona, lausuntotekstille varattu kenttä häviää näkyvistä.

Mikäli haluat lisätä lausuntoon vielä liitteitä (kuvia, piirroksia…), klikkaa ”Lisää liitteitä” -painiketta ”Liitteet”-otsikon alapuolella ja lisää liite omalta koneeltasi.

Antaaksesi lausunnon, klikkaa ”Lähetä lausunto”-painiketta.

HUOM! Jos painiketta ei klikata, lausunto jää luonnostilaan eikä lausuntoa lisätä hankkeelle.