YMP: Sähköinen naapurin kuuleminen - naapurin ohjeet

Jos sinulle tulee Lupapisteen kautta sähköinen naapurikuuleminen, saat asiasta ilmoituksen sähköpostitse. Sähköpostin lähettäjänä on Lupapiste. Tutustuaksesi naapurisi hankkeeseen klikkaa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä. Linkki on voimassa kaksi viikkoa. Ilmoitettuasi kantasi hankkeeseen, ei linkin kautta enää pääse tarkastelemaan hankkeen tietoja.

Linkkiä klikkaamalla hanke aukeaa selaimessasi eikä sinun tarvitse erikseen rekisteröityä palveluun nähdäksesi tiedot. Hankkeesta esitellään hakemuksen perustiedot (mitä tehdään ja kuka hankkeeseen on ryhtymässä) sekä pääpiirustukset. Myös hankkeen suunnittelijoiden tiedot ovat nähtävillä. Kaikki hankkeen tiedot esitetään samalla sivulla.

Tutustuttuasi hankkeeseen jätä vastauksesi hankkeesta aivan sivun alalaidasta. Antaaksesi vastauksesi klikkaa ”Tunnistaudu”-painiketta. Vastauksen jättäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista, joten Lupapiste ohjaa sinut tunnistautumaan joko mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia hyödyntäen.

Tunnistautumisen jälkeen anna vastauksesi. Jos sinulla ei ole hankkeesta huomautettavaa, valitse ”Naapurina meillä ei ole huomautettavaa rakennushankkeen johdosta”. Jos haluat esittää hankkeesta huomautuksen, valitse ”Esitämme rakennushankkeen johdosta seuraavan huomautuksen:” ja kirjoita huomautuksesi sille varattuun kenttään. Lähetä vastauksesi eteenpäin klikkaamalla ”Lähetä”.

Vastauksen lähettämisen jälkeen kirjaudu ulos tunnistautumispalvelusta.