Rakentamisen mittarin (Rami) käyttöoikeudet

Rakentamisen mittari Rami  on rakennusvalvonnan työkalu.

Ramin löydät osoitteesta https://raportit.lupapiste.fi/

Ramin ansiosta, kunnan ja rakennusvalvonnan johto saa arvokasta tietoa kunta-alueen rakentamisen kehityksestä. Rami antaa monipuolisen, visuaalisen ja reaaliaikaisen näkymän kunnan rakennetun ympäristön nykytilaan.

Kirjautuakseen Ramiin käyttäjä tarvitsee oikeuden käyttää sitä.

Käyttöoikeuden luonnin kaksi askelta:

1. Kunnan pääkäyttäjä lisää käyttäjän organisaation viranomaisiin Lupapisteen pääkäyttäjänäkymässä, ellei käyttäjä jo ole organisaation viranomaisena. Tarkemmat ohjeet lisäykseen löydät täältä: Käyttäjät Etusivu (lupapiste.fi)

2. Kunnan pääkäyttäjä antaa käyttäjälle Raportointioikeus-roolin.  Raportointioikeus-rooli voi tarvittaessa olla käyttäjän ainoa rooli organisaatiossa.

Mikäli pääkäyttäjä lisäsi uuden käyttäjän organisaatioon niin silloin käyttäjä saa sähköpostiviestin tunnusten luomisesta. Viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla käyttäjä pääsee määrittämään oman vapaavalintaisen salasanansa. Jatkossa käyttäjä pääsee näillä tunnuksilla kirjautumaan Ramiin.

Mikäli käyttäjä oli jo aiemmin organisaation viranomaisena ja hänelle vain lisättiin raportointioikeus, niin hän ei saa sähköpostiviestiä mutta hän pääsee olemassa olevilla tunnuksillaan kirjautumaan Ramiin.