Dokumenttihaku

Lupapisteeseen lisättyjä asiakirjoja voidaan etsiä tiedonhallinnan dokumenttihaussa. Dokumentit löytyvät palvelun yläpalkista "Dokumentit"-painikkeen takaa. 



Dokumenttihaussa asiakirjoja voidaan etsiä kolmella erilaisella hakutavalla. Dokumenttien hakutapoja ovat tekstihaku, karttahaku sekä haku dokumentin tyypin mukaan. Hakutapoja voidaan käyttää yksitellen tai yhdistellen niitä eri hakuehdoiksi.


TEKSTIHAKU


Tekstihakuun voi kirjoittaa yhden tai useamman hakusanan. Haku suoritetaan klikkaamalla ”Hae” tekstikentän oikealla puolella. Tekstihakuun kirjoitettu teksti pilkotaan omiksi hakusanoikseen välilyönneistä, ja hakutulos listaa kaikki ne tulokset, jotka sisältävät minkä tahansa annetuista hakusanoista. Haku usealla sanalla laajentaa hakua - toisin kuin kaikki muut hakuehdot, jotka puolestaan kaventavat hakutuloslistaa.





 

Jos halutaan hakea termillä, joka sisältää välilyöntejä kuten Alvar Aallon katu, tulee hakuteksti kirjoittaa lainausmerkkeihin ”Alvar Aallon katu”.



Tekstihakua voidaan rajata valitsemalla haluttuja rajauksia ”Rajoita haku seuraaviin kenttiin” -osiossa. Jos mitään hakusanarajoitusta ei ole valittuna, haetaan sisältöä kaikista listassa olevista kentistä. Haussa käytetyt eri rajaukset näkyvät oransseina laatikoina hakutuloslistan yläpuolella, josta niitä voi yksitellen poistaa laajentaen hakua.




HUOM! Tekstihaussa on sisään rakennettu rakennus-, kiinteistö- ja lupatunnus -haku, joka ohittaa kaikki tekstihaun rajaukset. Eli jos hakukenttään syöttää kokonaisen rakennus-, lupa- tai kiinteistötunnuksen, tunnukseen sidotut asiakirjat nousevat hakutuloksiin, vaikka tekstihaku olisi rajattu vain osoitteeseen.



Hakuehdot voidaan tyhjentää sivun oikeassa yläkulmassa olevalla punaisella ”Tyhjennä”-painikkeella.

 

 

KARTTAHAKU


Asiakirjoja voidaan hakea kartalta klikkaamalla ”Kartta”-painiketta. Alapuolelle ilmestyvään karttaan voi piirtää hakualueen klikkailemalla halutun alueen rajat hiirellä kartalle. Alueen piirto lopetetaan tuplaklikkauksella. Karttahaku toimii yksinään tai yhdistettynä teksti- ja tyyppihakuun.


 

Hakutulokset näytetään karttanäkymässä palloikoneina. Palloikonissa näytetään numerona kohteesta haulla löytyvien dokumenttien lukumäärä. Klikkaamalla palloikonia hakutuloslista rajautuu vain kyseisen kohteen dokumentteihin.


Kartan alapuolelle ilmestyvät valitun kohteen asiakirjat.




Kartassa on lisätoimintona kiinteistönumeron haku, jolla kartasta voi poimia kiinteistönumeron klikkaamalla haluttua kiinteistöä kartalla. Kiinteistönumeron poiminnan saa käyttöön kartan oikeassa yläkulmassa olevasta kuvakkeesta. Saman kuvakkeen kautta voidaan palata aluerajaus-toimintoon.   



Kiinteistönumero näkyy hakukentässä klikkaamalla haluttua kiinteistöä kartalla.


Screen Shot 2016-05-04 at 11.08.03

 

 

TYYPPIHAKU

Tyyppihaku löytyy dokumenttiarkistoin oikeasta ylälaidasta ”Näytä vain” -tekstin alta. Tyyppihaun avulla voidaan rajata haku koskemaan esimerkiksi tiettyä asiakirjatyyppiä tai päätöksen antoaikaa. HUOM! Tyyppihakua ei voida käyttää yksinään hakuehtona, vaan tämä tulee aina yhdistää joko karttahakuun tai tekstihakuun.




Tyyppihaun avulla tehdyt lisävalinnat näkyvät violetteina laatikkoina hakutuloslistan yläpuolella. Hakuehdot voidaan tyhjentää sivun oikeassa yläkulmassa olevalla harmaalla ”Tyhjennä”-painikkeella.



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.