Työnjohtajan nimeäminen hankkeelle

Työnjohtajaa ei kutsuta hankkeen osapuoleksi, vaan hänet nimetään työnjohtajavastuuseen normaalista osapuolivaltuutuksesta poikkeavalla tavalla.

Huomaathan myös, että jokainen työnjohtajavastuu käsitellään omalla hakemuksellaan – esimerkiksi kolme nimettävää työnjohtajaa edellyttää kolmea hakemusta.

Nimetäksesi työnjohtajan siirry päätöksen saaneen hankkeen "Rakentaminen"-välilehdelle, jossa näet viranomaisen lupamääräyksinä vaatimat työnjohtajat. Aloita työnjohtajan nimeäminen klikkaamalla taulukon halutulla työnjohtajarivillä näkyvää tekstiä ”Nimeä työnjohtaja”. Jos nimettävää vastuuta ei ole mainittu taulukossa tai jos samaan työnjohtajavastuuseen on hankeella jo aiemmin nimetty toinen henkilö, mutta vastuussa tapahtuu nyt muutos, klikkaa taulukon yläpuolelta vihreää painiketta ”Nimeä työnjohtaja tai sijainen”

Kirjoita aukeavaan ikkunaan työnjohtajan sähköpostiosoite ja klikkaa ”Nimeä työnjohtaja”. Tällöin Lupapisteeseen syntyy uusi hakemus, joka linkittyy automaattisesti päälupaan ja jonne nimettävä työnjohtaja saa sähköisen valtuutuksen. Huomaathan, että työnjohtaja voidaan nimetä myös ilman sähköpostiosoitetta. Tällöin tarvitset työnjohtajalta valtakirjan, jonka voit lisätä hankkeen liitteisiin.

Jos työnjohtajan nimeäminen tulee ajankohtaiseksi ennen kuin hakemukselle on tullut päätös, olethan yhteydessä oman asiointikuntasi viranomaisiin hankkeen Keskustelu-osion kautta ja tiedustelet tätä mahdollisuutta.